Regionale kenniswerkplaatsen jeugd van start

Dit jaar gaan 14 regionale kenniswerkplaatsen jeugd (RKJ) aan de slag met de belangrijkste vraagstukken op het gebied van jeugd die in de regio spelen.

Vraagstukken als: Hoe stoppen we de intergenerationele overdracht van gezondheidsproblemen in Zuid-Limburg? En hoe kunnen kinderen en jongeren in de regio Arnhem-Nijmegen die uit huis worden geplaatst toch ‘zo thuis mogelijk’ opgroeien? Door kennis vanuit verschillende perspectieven bij elkaar te brengen en gezamenlijk te leren, ondersteunen deze samenwerkingsverbanden de jeugdsector bij het vernieuwen en professionaliseren.

Samen leren en verbeteren in de regio
In een RKJ komen de werelden van praktijk, beleid, onderzoek, opleidingen en jongeren en ouders samen. Door samen te werken, leren en verbeteren, dragen de RKJ’s bij aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van de jeugd. De bedoeling hiervan is dat de kennis en inzichten die regionaal worden opgedaan voor iedereen beschikbaar komen.

Om dit te stimuleren, zijn de werkplaatsen verbonden aan onder andere de Werkplaatsen Sociaal Domein, het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd, het Nederlands Jeugdinstituut, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.  

Lees meer over de RKJ en de startbijeenkomst op 5 oktober 2020