Meet Up Projectleiders Toekomstscenario

Op 26 september kwamen we weer bijeen voor een inspirerende Meet-Up Projectleiders Toekomstscenario. Na een bewogen zomerperiode was het fijn om iedereen weer te zien en bij te praten over de recente ontwikkelingen.

Programmateamleden Kitty van Julsingha en Sijko Wierenga openden de bijeenkomst met het belangrijkste programmanieuws om de proeftuinen en beproevende regio's weer goed op vlieghoogte te krijgen omtrent de laatste ontwikkelingen.


Het eerste centrale thema was de verbinding tussen zorg en straf. Afke de Jong van proeftuin Zaanstreek Waterland deelde haar ervaringen over de samenwerking met het zorg- en veiligheidshuis, Madieke Wiegersma van proeftuin Friesland ging in op de samenwerking met de MDA ++ en Geeske Hoogenboezem van proeftuin Rotterdam Rijnmond belichtte de rol van jeugdreclassering binnen hun RVT. 


In het tweede deel van de bijeenkomst stond gegevensdeling en dossiervorming op de agenda. Programmateamleden Daan Stuker en Esther Lam gaven een toelichting op de ontwikkeling van een informatiedocument voor dossiervorming en gegevensuitwisseling in 2024, en schetsten de stappen die dit jaar nog gezet zullen worden. Joris Foekema van proeftuin Amsterdam Amstelland deelde hun leerervaringen en het proces dat heeft geleid tot hun registratiesysteem. Tot slot sprak Nadieh Pennings van proeftuin Nijmegen over haar ervaringen met de AVG en de bijbehorende producten, zoals de DPIA en de samenwerkingsovereenkomst voor gegevensuitwisseling.


De bijeenkomst was zeer waardevol en bood veel nieuwe inzichten. We kijken uit naar de verdere samenwerking en de volgende Meet-Up!