Gemeenten

De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden

Jeugdzorgregio Utrecht

Utrecht-West

Ontdek wat er in Utrecht-West gebeurt en doe mee!

Weet je niet direct hoe of waar te beginnen, neem dan contact op met jouw regio-ambassadeur. Onderaan de pagina vind je de regio-ambassadeur met cliëntperspectief. Heb je echt complexe zorgvragen? Neem dan contact op met het (boven)regionale expertteam in jouw regio.

Lokale acties in de regio Utrecht-west

De regio Utrecht-West heeft verschillende lokale transformatieprojecten lopen:

Maatwerk en triage

Om te komen tot matched care is verwijzen op een andere manier en het netwerk beter betrekken nodig. Een regionale, ervaren triagist gaat lokale teams ondersteunen door kennis te delen en advies te geven. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om een maatwerktafel te organiseren om passende hulp te vinden.

Lees meer

Meer hulp in huis

Met Project 3 ‘Meer Hulp in Huis’ gaan zorgaanbieders en de gemeenten uit Utrecht West de ambulante jeugdhulp effectiever maken, zodat zwaardere vormen van hulp voorkomen worden of minder/ korter worden ingezet.

Lees meer

Taskforce gezinsvormen

Transformatie Utrecht West streeft ernaar dat alle kinderen die even, soms of voor altijd niet thuis kunnen opgroeien verblijven in een gezinsvorm in Utrecht West. Daarom is het project Taskforce hulp in gezinsvormen gestart.

Lees meer

UW Academie

Utrecht West biedt deskundigheidsbevordering aan in verschillende vormen, zowel door gezamenlijke scholing als ondersteuning in de verschillende organisaties.

Lees meer

Lopende acties

  1. Landelijk onderzoek Ketenbreed Leren. Aan de hand van 75 complexe praktijkvoorbeelden onderzoeken we de kwaliteit van de jeugdhulpketen. Bekijk de projectpagina.
  2. Utrechtse pilot Ketenversnelling gaat voorbij de protocollen. Snel doorpakken als het nodig is. Zonder dat protocollen, interne processen en werkafspraken in de weg zitten. Binnen de jeugdbeschermingsketen is dat een breed gevoelde wens. De realiteit? Dossiers die rondgaan langs verschillende ketenpartners en vertraging. Dat kan anders, dat moet anders. Bekijk de projectpagina.

Uitgelicht praktijkverhaal

App geeft verwijzers inzicht in actuele wachttijden

De ouders van Priscilla (8) zitten met de handen in het haar. Hun dochter heeft driftbuien en doet zichzelf pijn. Ze kloppen aan bij hun huisarts. Door een app te gebruiken weet deze waar ze snel terecht kunnen voor jeugdhulp. Een utopie? Niet ...