Vier vragen aan: Madieke Wiegersma Projectleider proeftuin Friesland
In de praktijk
1. Wat betekent het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming voor jou?
Een kans om landelijk, maar ook regionaal aan de slag te gaan met een sterke kind- en gezinsbeschermingsketen. Om te kijken waar de kansen liggen, maar ook verder uitbouwen van dat wat goed werkt. Waarbij we onze inwoners centraal stellen.
2. Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren om aan de slag te gaan in jouw proeftuin?
Ik wil los van bestaande kaders en afspraken kijken naar wat het beste is voor onze inwoners. Ik stel mezelf en de betrokkenen in de proeftuin dan ook steeds de vraag: waarom doen we wat we doen? Hoe kunnen we dit anders doen met als uitgangspunt het welzijn van onze inwoners in plaats van de door ons bedachte kaders?
3. Waar zie jij de grootste kans om het beter te doen voor kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben?
We zijn goed in het werken vanuit een crisissituatie; we werken dan goed samen en zetten snel hulp in. Maar we laten ook snel weer los met als resultaat een nieuw incident. De uitdaging zit hem in het vast blijven houden totdat het langdurig veilig is. Vertragen, een goede analyse maken, goed onderzoek doen waarna we echt passende hulp kunnen inzetten helpt hierbij. Écht samenwerken als professionals onderling en met de gezinnen en de gezinnen zien als expertise partner van hun eigen situatie zijn de kansen!
4. Wat is jouw advies aan andere professionals en bestuurders om tot verbetering in de kind- en gezinsbescherming te komen?
Elkaar constant kritisch bevragen! Waarom we doen wat we doen? Is het door ons bedachte kader en regels leidend of doen we dit omdat dit het beste is voor onze inwoners?
Meer weblogberichten
Reactie toevoegen
U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.
Reacties
Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.