Lancering Feitenonderzoek App
In april 2020 is de ‘feitenonderzoek app’ gelanceerd. Een app met 15 vragen/ inzichten en ‘aan het denken zetters’ als het gaat over feitenonderzoek en de acties uit het Actieplan Verbetering Feitenonderzoek jeugdbescherming.
Hoe werkt het?
Na aanmelding voor de app ontvang je als professionals 15 dagen achter elkaar een korte vraag. De app is bedoeld om je kennis over het feitenonderzoek te verbreden, hierover gesprekken met collega’s te voeren en nieuwsgierigheid over het onderwerp verder aan te wakkeren.
Het is een hulpmiddel om als professional verder aan de slag te gaan met het verbeteren van feitenonderzoek.
De app is gemakkelijk te downloaden op je smartphone. Zie hieronder een visuele uitleg over hoe je dit doet. Het kan zijn dat het niet lukt op de app op je werktelefoon te downloaden, doordat je telefoon sterk beveiligd is. Probeer het dan op je privé-telefoon.
Meer leren en weten?
Lees het NJI onderzoek ‘Samen werken aan feitenonderzoek’
Bekijk de werkkaarten 'Kort en bondig rapporteren'
Expertisecentrum William Schrikker heeft een serie korte filmpjes gemaakt waarin aan (nieuwe) jeugdzorgwerkers wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om in rapportages en verslaglegging goed onderscheid te maken tussen feiten en meningen.
In de filmpjes worden verschillende aspecten belicht, zoals bronvermelding, de actualiteit van de informatie en natuurlijk het meenemen van de mening van de cliënt.
Wanneer je op de link klikt, staan de inlognaam en code onderaan vermeld.
Gebruik de placemat en waaier met daarop onze basiswaarden feitenonderzoek
De vragen in de app zijn gezamenlijk ontwikkeld door medewerkers vanuit GI, RvdK en VT. Vanuit het actieplan feitenonderzoek en dankzij kundige begeleiding van Augeo.